Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев заяви пред NOVINI.BG заяви, че всяка година трябва да

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев заяви пред NOVINI.BG заяви, че всяка година трябва да
Коментари Харесай

Евродепутат: България трябва да получи това, което си е заслужила

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев заяви пред NOVINI.BG заяви, че всяка година би трябвало да има отчет, обвързван с корупцията в страните от Европейския съюз (ЕС), с цел да се вижда действителната обстановката и да може да се подхващат незабавни ограничения по въпроса.

„ Надявам се, най – след това да стане факт общоевропейски механизъм за битката с корупцията, за свободата на медиите “, съобщи той.

Удовлетворен съм, че Урсула фон дер Лайен съобщи, че ще има подобен механизъм, сподели Радев.

„ България и Румъния се сочат с пръст, само че е забавно, че в Хърватска няма въведен механизъм за наблюдаване. Чак 2017 година получихме отчет със 17 рекомендации. Румъния беше посочена за образец, само че в този момент мониторинговия механизъм ще остане. Това може би е пропуск и на българските преговорящи за приема ни в Европейски Съюз “, съобщи евродепутатът.

„ Борбата с корупцията е нещо, която би трябвало да се прави всекидневно. Ще продължим промените и в правосъдната система и в антикорупционните органи “, сподели Радев и добави: „ Трябва да водим борбата, не тъй като ни следят, а поради българските жители “.

На въпрос дали корупцията е пречка България да бъде член на Шенген, евродепутатът съобщи, че това не пречи на страната ни и подсети, че е имало условия, които са изпълнени. „ Ние обаче няма да бъдем пленник на вътрешнополитически битки в дадени страни. Ние пазим доста добре външната граница на Европейски Съюз. Трябва да получим това, което сме си го заслужили “.

 

Novini.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР